Здраве и красота

Лимон и сусамово масло при болки в коленете

Компрес с тези съставки намалява болката и възпалението

20.03.2021г. / 04 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Болките в коленете са изключително често срещани. Могат да сполетят не само възрастни, но и млади хора в активна възраст. Причините са разнообразни – от продължително седене, до претоварване с физическа активност и тренировки, някои заболявания, възпаления и други.

Коленете са една от най-натоварените носещи стави в човешкото тяло. Затова са и толкова широко засегнати от възпаления и болки. Ако не бъдат третирани, с времето тези възпаления могат да увредят ставния хрущял и сухожилията около ставата, което да доведе до нейното преждевременно износване.

5 храни, които стимулират здравето на ставите и сухожилията

За да намалите риска от медикаментозно и оперативно лечение, може да опитате да облекчите дискомфорта в коленете чрез натурално средство. То включва лимони и сусамово масло/ олио.

Какво ви е нужно:

  • Два лимона;
  • Сусамово олио/ масло
Свързани статии

Нарежете лимоните на малки парченца. Сложете ги в тънък памучен плат, може и марля. Загрейте сусамовото олио. Натопете лимоните заедно с марлята в олиото така, че да поемат добре. Поставете компреса върху коленете, докато е топъл, но не много горещ.

3 упражнения при болки в гърба

Оставете да действа между 10 и 15 минути. Повтаряйте процедурата по два пъти на ден, докато усетите облекчение на дискомфорта.

Коментирай